Arbejdspligt

Du har pligt til at være beskæftiget, når du afsoner. Det kan være i form at et arbejde, en læreplads eller anden form for uddannelse.

Det meste af denne beskæftigelse udføres på vores seks værksteder: Smedjen, Teknisk anlæg, Haven, Snedkeriet, Monteringsværkstedet eller Depotet.

Skole

Det er også muligt at opfylde arbejdspligten i fængslets skole. Her kan man modtage undervisning i AVU kernefag og FVU læsning og matematik, samt gå til prøve og afslutte sin grundskoleuddannelse svarende til folkeskolen. I samarbejde med værkstederne udbyder vi EUD grundforløb som møbelsnedker og bygningssnedker, samt praktikforløb indenfor VVS, murer, maler og metal.

Skolen tilbyder også uddannelsesvejledning, hvor man kan få hjælp til at få lavet en uddannelsesplan enten i form af deltagelse i fængslets interne undervisning, selvstudie eller frigang til uddannelse uden for fængslet.

I samarbejde med FA Stillads, Erhvervsskolen Nordsjælland og High:five udbyder skolen to årlige stilladsforløb bestående af AMU kurser internt,  virksomhedsskole i FA Stillads og frigang til AMU kurser.

Andet

Der tilbydes Programvirksomhed i Horserød, hvor forskellige kognitive programmer kan hjælpe på evt. problemstillinger i forhold til kriminel tankegang.

Der tilbydes Anger Management, Det Kognitive Færdighedsprogram, Booster og et særligt program for kvinder – Styrk og Vind.

I alle programmerne bliver der arbejdet med tankemønstre.